Den ideelle venneforeningen
Sekem Scandinavia

Som en dynamisk nord-sør bro ble Sekem Scandinavia venneforening opprettet i 2009 til SEKEM i Egypt. Dr. Ibrahim Abouleish kjøpte 70 hektar ørkenland 60 kilometer nordøst for Kairo i 1977. Her kunne han realisere et samfunn utfra Rudolf Steiners ideer om tregrening. I 2012 åpnet Heliopolis Universitet for bærekraftig utvikling for unge studenter.

Les mer

Skolegenser med god samvittighet

Ragnhild S Nilsen og Kaja Jenseth, Mennesket 2019

Lenge trodde jeg at bomull var et rent produkt. Jeg levde i villfarelsen, inntil det gikk opp for meg at den tradisjonelle tekstilindustrien som foregår i verden dreper, ødelegger, forgifter og holder arbeidere som slaver. Grønn profilering har gjort noe med dette. Deres skolegensere produseres i SEKEM av biodynamisk økologisk bomull. Les om da alle elevene på Eidsvoll Steinerskole fikk hettegensere.

Les mer

Samtale med Ibrahim Abouleish 2016

Tre store tema var plukket ut for en felles samtale med yngre mennesker tilknyttet biodynamisk jordbruk 2. mai 2016. Samtalen fant sted i Biblioteket til Vidargruppen i Oslo, og temaene hadde et sterkt fremtidsperspektiv. Dr. Ibrahim Abouleish var i Norge i forbindelse med «Business for Peace»-prisen 2016 – en pris han selv mottok i 2012. I Oslo hadde Abouleish samtaler med verdensledere innen politikk og økonomi, han besøkte Nobelinstituttet og spiste middag hos Kronprinsen på Skaugum.

Les fra samtalen

Bok: SEKEM – en veiviser
for det nye Egypt

Dette er boken om gründeren Ibrahim Abouleish og hans utrettelige kamp for å skape en grønn oase i ørkenen basert på menneskets verdighet og ansvar for jorden. Det er boken om en sosial pioners mot og evne til å bryte opp fra trygge kår og plante et frø for fremtiden – en bok til inspirasjon for en fornyelse av samfunnslivet i et globalt perspektiv.

Les mer

Ørken, pyramider og jord

En artikkel av Ragnhild Nilsen om å bygge biodynamisk business og bistand hånd i hånd. Ibrahim Abouleish, grunnleggeren av SEKEM, hovedgården som han anla for over tretti år siden da han solgte alt han eide i Europa og dro ut i ødemarken sammen med sin familie for vise verden at det går an å skape biodynamisk liv ut av sand og stein. Nå er vi i 2012 og Heliopolis – et universitet for bærekraftig utvikling skal åpne. Artikkel har tidligere vært publisert i boken Kjærlighet til jorden.

Les mer

Business som skaper
fred eller konflikt?

«En arbeider er sin lønn verd,» sa min morfar, fiskeren, lederen og losen fra Flekkerøy for femti år siden. Lenge trodde jeg at dette var en selvfølge, en slags rettighet alle mennesker har. Jeg var i alle fall sikker på at ledere og forretningsfolk som styrer norske virksomheter sto for samme verdier. Men nå lurer jeg mer og mer på om denne rettigheten kun gjelder innenfor norske grenser og at de fleste av oss bryr oss fint lite om arbeidere som bor langt borte?! Business som skaper fred eller konflikt?

Les mer

Kjøp etiske håndklær fra SEKEM

Verdens første biodynamiske, klimanøytrale og fairtrade-sertifiserte frotterhåndklær er laget av SEKEM i Egypt. Håndklærne er av beste egyptiske luksuskvalitet: 520 gram (per m2) og finnes i lys og mørk brun og sort. 35 % av fortjenesten går tilbake til SEKEM som støtte til skoleprosjektet.

Les mer