Hvordan leve og arbeide sammen?

Av Arne Øgaard, Mennesket 2023.

Vi kan drømme om en idyllisk familie, en arbeidsplass med godt samarbeid og en verden uten krig og urettferdighet. Kort sagt, vi lengter etter å leve i et paradis. Men en slik virkelighet er ikke mulig, dessuten kunne det jo fort bli kjedelig.

Les mer

Individet i fellesskapet – å dele, det er viktig for meg!

Runa E. Gafni, Mennesket 2023. Artikkelen er et utdrag fra Camphill Landsbystiftelse i Norges Årsrapport 2022, www.camphill.no

– Det jeg setter spesielt stor pris på er at man aldri er alene her. Det sier Ola Henningsen (30), som har bodd på Vidaråsen de siste 10 årene. Nå har han fått sin egen film.

Les mer

Hilma af Klints forhold til
antroposofi og Rudolf Steiner

Sissel Jenseth, Mennesket 2023

Høsten 2022 hadde dokumentaren «Hilma» premiere på kino. Den viser møtet mellom Hilma af Klint og Rudolf Steiner under hans forelesninger i Stockholm 1908. Etter det skriver Hilma til ham for å be ham komme for å se bildene hun arbeider med.

Les mer

Litt om «klarsyn» i para-
psykologien og antroposofien

Cato Schiøtz, Mennesket 2023. Artikkelen er et utdrag av et foredrag holdt i Norsk Parapsykologisk Selskap 16. mars 2023.

Klarsyn er sterkt omdiskutert og et kontroversielt tema. Den alminnelige oppfatningen innenfor akademia og kulturlivet er at klarsyn kort og godt ikke eksisterer.

Les mer