Kjøp etiske håndklær fra SEKEM

Verdens første biodynamiske, klimanøytrale og fairtrade-sertifiserte frotterhåndklær er laget av SEKEM i Egypt*.

Frottehåndklærne er av beste egyptiske luksuskvalitet: 520 gram (per m2). De er Fairtrade- og Demeter-sertifisert (biodynamisk/økologisk). Håndklærne finnes i fargene lys og mørk brun, og sort. Bestill håndklær her.

Bomullsproduksjon: Vanlig bomullsdyrking er svært forurensende. Nær 25 prosent av alle gifter, kjemikalier og innsektsmidler som brukes i jordbruket, benyttes på de tradisjonelle bomullsplantasjene. Kroniske helseproblemer, forurensning av drikkevann og ødeleggelse av dyrkbar jord, er noen av konsekvenser av giftbruken. 

Etisk og økologisk: Egyptisk bomull er den fineste og mest langfibrede form for bomull i verden. Bøndene SEKEM samarbeider med dyrker bomullen etter biodynamiske (økologiske) prinsipper, helt uten bruk av giftstoffer, sprøytemidler eller kjemikalier. Det samme gjelder fra bomullsplanten, via veving, sying og farging, til ferdig tekstil.

Fair Trade: Prinsippet krever at alle personer i hvert ledd av produksjonen får rettferdig betalt. Sertifiseringen garanterer at bonden har fått en avtalt pris han kan leve av, og at produktet fremstilles uten barnearbeid. 

Klimanøytralt: Transport og bruk av strøm er klimanøytralisert gjennom SEKEMs kompos-teringsprogram – et unikt prosjekt som sluker metangass og gjør slam og slaggstoffer fra Nilen om til fruktbar jord. Programmet er sertifisert gjennom TUV og Soil and More. 

Gratulerer: Ved å velge biodynamiske, klimanøytrale og fairtrade-sertifiserte bomullsprodukter for deg og din familie, har du bidratt til å ivareta planeten vår og dens arbeidere – også i fremtiden. 

35 % av fortjenesten av salget av håndklærne går tilbake til SEKEM i Egypt for å støtte deres skoleprosjekt i ørkenen.

Eidsvoll Helsekost selger håndklærne fra SEKEM. Håndklærne kan kjøpes per post eller i butikken, som ligger ca 10 minutter spasertur fra Eidsvoll stasjon, på gangbru over Vorma. Gratis parkering.

Se utvalg og bestill håndklær her.